Creacie-avond

De Creacie is een commissie binnen de VGSR die culturele sportieve activiteiten organiseert. Op donderdag 7 september stond de eerste Creacie-avond van het jaar op de planning. Voor deze avond heeft de commissie haar creativiteit de vrije loop laten gaan. Dit heeft er toe geleid dat een deel van de vereniging af reisde naar Katendrecht om daar bij Circus Rotjeknor een intensive circus workout te volgen en in de wereld van de circus artiesten te duiken.

Na een vrij pittige warming-up (het leek meer op een bootcamp dan een luttele warming-up) werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft van de groep kreeg een les luchtacrobatiek (sierlijk klimmen in doeken). Nadat ze een aantal simpele maar lichamelijk zware technieken aangeleerd hadden, konden de leden daar al vrij snel een leuk kunstje in proberen. Terwijl deze groep haar best deed zich niet te pletter te laten vallen ging de tweede groep aan de slag met een evenwichtsoefening met uiteindelijke doel om te koorddansen.

Na deze twee onderdelen waren de meeste beentjes al vrij verzuurd en de leden flink moe. De mededeling dat er nog een meerkamp volgde was dan ook vrij onverwachts. Na dit intensieve onderdeel vielen de leden met bosjes neer op de mat om flink uit te puffen.

Om de avond compleet te maken werd er afgesloten met een kastborrel op B€URS (huis van de vereniging) die tot de late uurtjes doorging. Het was weer een mooie avond!

Bekijk hier de foto’s!

Jaaropening 2017-2018

De R zit weer in de maand en het academisch jaar is vandaag officieel begonnen. Er staat wederom een jaar voor de boeg waarin we als VGSR bovenmatig zullen genieten van onze magistrale studententijd.

Afgelopen donderdag hebben we als vereniging het jaar geopend. Op deze avond hebben onder andere de disputen de kans gekregen om zichzelf te presenteren en te vertellen wat ze het komende jaar gaan behandelen en ondernemen. Ook heeft de praeses van de Programcie 2017-2018 (commissie die het jaarthema voor de vereniging bedenkt/voorstelt en bijbehorende lezingen organiseert), amice Hoekstra, het jaarthema kort toegelicht. We zullen dit jaar in de lezingen het thema ‘Globalisering’ behandelen en het belooft prachtig te worden! Daarnaast was er op deze avond ook de ruimte om samen met elkaar te zingen voor God en Hem te vragen over een zegen over komend jaar.

Zoals elke donderdag konden wij na de activiteit op onze sociëteit terecht voor een bijzonder goed geslaagde avond. Het belooft een mooi jaar te worden!

Open avond 22 juni

Vorige week donderdag was alweer de derde open avond van het jaar. Er was veel voorbereiding gestoken in de avond en de promotie daarvan en dat was te zien, er waren 23 kennismakers die avond. Alleen dat al maakte de avond een succes!

We begonnen met een barbecue waar weer genoeg te eten was. Er was zelfs groente en een koude pasta voor de mensen die niet alleen zin hadden in vlees. Ondertussen werd er gezellig gekletst, gevoetbald en spelletjes gespeeld. De kennismakers hadden in ieder geval genoeg de tijd om de vereniging te leren kennen onder het genot van een hamburger en een drankje.

Na de barbecue vertrokken we naar de sociëteit. De sociëteit was met zoveel kennismakers ontzettend vol en het was dan ook erg warm. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er was een heuze pubquiz georganiseerd waarbij er hard gerend is en men hun creativiteit kon laten zien. De avond heeft geduurd tot in de vroege uurtjes en dat alleen al maakte de avond tot een groot succes.

Daarnaast heeft de open avond ook 10 aanmeldingen opgeleverd voor de kennismakingsperiode, waar we al super blij mee zijn! Maar er is altijd ruimte voor meer! Dus als je dit leest en geïnteresseerd bent kan je contact opnemen met José Moerland (pr@vgsr.nl). Alle open avonden zijn nu geweest, maar je kan altijd nog een keer komen kijken om de sfeer van de VGSR te proeven. En als je nog twijfelt, twijfel niet langer, meld je aan! 

Alle foto’s zijn hier te vinden!

Sine Regno week 21

Vorige week was Bestuur Van Harten een week naar Frankfurt waar zij samen mochten genieten van een welverdiende vakantie. Dit betekende dat het bestuur van vorig jaar, Bestuur ’t Hart, weer de touwtjes in handen kreeg voor een week. Er werden de hele week activiteiten georganiseerd onder het thema ‘De ware student’. Donderdag was er het ‘Grote Sine-Regno spel’ waarbij teams tegen elkaar streden om de titel ‘De ware student’ te verkrijgen. Daarbij werden banden geplakt, bier geproefd, goedkope reclame maaltijden bedacht en een quiz gehouden. De teams ‘Squadgoals’, ‘Das Erhabene’, ‘Strompel’ en ‘Overig’ deden mee. Het werd een spannende strijd waarbij alle teams hun uiterste best hebben gedaan om te winnen. Maar waarbij team ‘Overig’ uiteindelijk de eindtitel mocht pakken van ware student. Gefeliciteerd!

We hebben een mooie en gezellige week gehad!

Alle foto’s kan je hier vinden!

Zon, lezing en broertjes-zusjesavond (week 20)

Vorige week is er veel activiteit geweest onder de VGSR leden. Woensdag vertrok een kleine groep leden richting het strand bij Hoek van Holland waar zij mochten genieten van zomerse temperaturen. Die middag/avond werd er maximaal genoten bij Café de Oude Sluis en mochten we genieten van de fijne avondzon.

Donderdag werd er door de tweedejaars een verenigingsmaaltijd verzorgd waarna we mochten luisteren naar een lezing over Erasmus (in het jaarthema Rotterdam). We hebben de donderdagavond zoals gewoonlijk afgesloten in de sociëteit.

Vrijdag was er een broertjes-zusjesavond. Dit hield in dat leden hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, broers, zussen, etc. mochten meenemen naar de VGSR. We zijn de avond begonnen met pannenkoeken eten op B€URS waarbij er een prijs te winnen was voor wie zijn/haar pannenkoek het mooiste kon versieren. Daarna zijn we met 30 man afgereisd naar Rotterdam Alexander en gingen we trampoline spingen bij Freestylemotion. Er is hard gezweet en gelachen die avond. De avond is afgesloten met een borrel op Casa ‘d Oranjeboom.

Kortom, een heerlijke week!

45e Batavierenrace

Afgelopen weekend mochten we als VGSR meedoen aan ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace! De route van de Batavierenrace loopt van Nijmegen naar Enschede en heeft een totale loopafstand van 175 kilometer. Dit jaar deden er 351 teams mee, en met startnummer 309 stonden we vrijdagavond om 22:30 uur klaar bij de start op de Grote Markt in Nijmegen.
Met zo’n 20 lopers in onze ploeg en 25 etappes te rennen, hadden we het niet makkelijk dit jaar. Door fatale blessures waren sommige lopers genoodzaakt dubbele of zelfs driedubbele etappes te rennen.. Zo ook in de nachtploeg, waar amice Kuijsten en amica Van Harten samen meer dan de helft van de etappes hebben gerend. Het feest was compleet toen er door een navigatiefout ook nog een wisselpunt werd overgeslagen, waardoor amice De Jong sr. na een fantastische 10 kilometer een kwartier moest wachten op de volgende loper.
Gelukkig verliep de race bij de ochtend- en middagploeg iets voorspoediger (amice Troost rende zelfs 13,8 kilometer/uur, wie had dat gedacht?) en zo konden we in de middag met onze hele ploeg de laatste twee lopers onder luid gejoel zien finishen in Enschede. Een mooie 175e plaats was het resultaat van een pittige, maar ook ontzettend leuke race. Dezelfde avond werd al onze inspanning beloond met het Vatenbierenfeest op de campus in Enschede en een dag later was het alweer tijd om naar huis te gaan.
Wederom was de Batavierenrace een super mooie ervaring om mee te maken! De spanning, de aanmoediging, en vooral de prestatie die je als team levert, maakt de Bata tot een jaarlijks hoogtepunt. Ik doe 21 april 2018 weer mee, u toch ook?
Mariëlle ’t Hart
ploegleider team VGSR

Mannen- en vrouwenavond (open avond) – 20 april 2017

Donderdag 20 april hadden we als VGSR weer een open avond en dit keer werd deze vormgegeven door een mannen- en vrouwenavond.

De vrouwen begonnen op de kast B€URS met een high twine, oftewel een combinatie van een high tea en een high wine. Onder het genot van een glas wijn of een kop thee en heel erg veel eten werd er gekletst en gelachen, zoals het echte vrouwen betaamd. Hierna gingen ze Hollywood glowgolfen. Dit is een soort van midgetgolfen op banen die een filmthema hadden. De ruimte was donker en alleen verlicht door blacklight en glow in the dark. Dit gaf een extra moeilijkheidsgraad aan het golfen. Omringd door filmfiguren en -attributen probeerden we hole-in- one’s te scoren, wat erg lastig bleek.

Voor de mannen stond het thema Vikingen centraal. Zij gingen met de bekende zwart/gele watertaxi’s de Maas op en hebben op een unieke wijze de havens van Rotterdam bekeken. Achteraf hebben ze een varkan aan het spit verorberden genoten van het hoge niveau testosteron.

Na een volle avond kwamen we elkaar weer tegen op de sociëteit, waar we konden genieten van een competitieve muziekquiz en tot diep in de nacht hebben geborreld.

Al met al een geslaagde en hele gezellige avond.

Meer foto’s zijn hier te vinden!