Sine regno 2-7 maart

Maandag 2 maart was het dan zover, bestuur de Vries ging met vakantie en het sine regno kon beginnen. Tijdens deze week mocht bestuur van Dijk het stokje weer overnemen. Het was een week waarin veel activiteiten stonden gepland. Sine regno werd op maandagavond afgetrapt met een avondje naar de Euroscoop. Op dinsdagavond was er een praiseavond georganiseerd, waarbij we lekker met elkaar konden zingen. Woensdagavond was een sportieve avond, we gingen namelijk baantjes trekken in het zwembad.
Donderdag mochten we genieten van de zelfgemaakte broodjes Gyros, waarna we op pad gingen naar mooie boules. Hier konden we onder het genot van een drankje een balletje gooien, karaoke doen of tafeltennissen. Na deze activiteit stond er een heuse Griekse soos gepland, tijdens deze soosavond waren er ook olympische activiteiten georganiseerd. Na een spannende strijd gingen de mannen er op het nippertje vandoor met de winst.
Vrijdagmiddag waren we weer welkom op Grieksestraat om daar te kunnen uitbrakken in onze badjassen en ’s avonds bezochten we de Doelen, waarnaar er een borrel plaatsvond.
Zaterdagmiddag was er voor de liefhebbers een rondleiding in een bierbrouwerij en ’s avonds kon er gestapt.

online bierproeverij 14 mei

Ondanks dat iedereen thuis zit zetten we als Christelijke studentenvereniging nog iedere week leuke activiteiten neer. Zo is er afgelopen 14 mei voor de leden van de VGSR een online bierproeverij georganiseerd via Zoom. Deze bierproeverij werd verzorgd door Job van Hellobier. Nu de sociëteit helaas gesloten moet blijven konden we op deze manier toch nog samen bier drinken.
Op deze avond mochten we in totaal vier Brabantse speciaalbieren proeven onder andere een blond bier van brouwerij D’n draok uit Den Bosch en Dunkelweizen, een tarwebier uit Oirschot. Naast genieten hebben we ook zeker dingen geleerd over hoe het bier gemaakt wordt. Om alles meer levendig te maken had Job twee soorten hop meegenomen om ons te laten zien welke ingrediënten er in bier verdwijnen. Al met al was het een mooie avond waar iedereen van genoten heeft!

De vooravond 13 februari

Dit is de avond voor de Dies Natalis der VGSR. De Dies Natalis is een groot feest wat jaarlijks terugkeert om de verjaardag van de vereniging te vieren. Op de vooravond wordt alvast bekendgemaakt welke wijn er gedronken zal gaan worden tijdens de dies. Daarnaast staat deze avond ook ieder jaar weer in het teken van een terugblik op wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Om deze reden zijn alle ouders en verzorgers van de studenten ook van harte uitgenodigd voor deze avond.

Nadat er een aantal liederen ten gehore is gebracht en er met Woord en gebed is geopend door de Praeses van de VGSR, vindt er eerst een lezing plaats. Dit jaar is deze lezing gewijd aan orgaandonatie. Amica Baan-Kooman, oud-lid der VGSR, heeft ons duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om samen over orgaandonatie te praten en hier een keuze in te maken, omdat geen keuze maken later tot lastige situaties kan leiden. Na deze lezing was het woord aan de praeses van de diescie. De Diescie is een commissie die al een half jaar druk is met de voorbereidingen van het grote feest wat morgen zal plaatsvinden. Zij heeft deze avond zoals gezegd de dieswijn geïntroduceerd en aangekondigd dat deze in de pauze geproefd en gekocht kan worden door de ouders. Daarnaast is een zelfgemaakt filmpje laten zien om ons alvast warm te maken voor de dies van morgen. Al met al is dit een prachtige avond met een vol programma. Een goede voorbereiding op de 69ste Dies Natalis der VGSR!

Voor-studenten-door-studenten-avond

Elk jaar wordt een activiteit georganiseerd die draait om de studies van onze leden. Dit jaar was deze activiteit iets anders dan normaal. Normaal vertelt een aantal leden iets over zijn of haar studie aan een klein groepje VGSR’ers; nu gaf een aantal leden een lezing over een onderwerp dat gerelateerd is aan zijn of haar studie. Zo vertelde amica Boeringa, studente Geschiedenis, ons meer over de ‘End of History’, gaf amica Van der Hoeven, studente Bestuurskunde, ons stof tot nadenken over waarom wij een overheid (nodig) hebben en gaven de amici Groenenveld en Okhonmina, studenten Economie en Recht, ons een kijkje in het leven van Karl Marx en Adam Smith. Kortom, een zeer informatieve en geslaagde avond!

Kerstdiner 19 december

Donderdag 19 december was de dag van het jaarlijkse kerstdiner, ook wel het voorproefje van de Dies Natalis, die later in het jaar zou volgen. Beide avonden worden elk jaar georganiseerd door de diescommissie.
De kerkzaal was prachtig versierd door de eerstejaars en nadat de leden hun mooiste kleren aan hadden getrokken, kwamen zij bij elkaar voor een gezellige avond met lekker eten en vol talent van de leden.
De avond begon rond half zeven met een sing-in, waarna iedereen mocht plaatsnemen aan tafel en de etiquette werd uitgelegd en voorgedaan door de diescommissie. De kokers hadden hun uiterste best gedaan op een heerlijk vijfgangendiner, welke werd opgediend door de tweedejaars. Tussen de gangen door werden stukjes opgevoerd door verschillende leden. Zo werd er vierstemmig gezongen door Ingenia, het verenigingskoor, en was er een amice die zijn zelfgeschreven kerstverhaal vertelde. Ook konden vooraf en in de pauze foto’s worden gemaakt bij de photobooth.
Kortom, een avond vol gezellig kletsen, mooie muziek, lekkere gerechten en heerlijke foto’s. Rond elf uur vertrokken de leden naar de sociëteit voor nog meer gezelligheid. Hier werd het thema van de 69e Dies Natalis bekend gemaakt: ‘Gers, van alle tijden’.

Avond van de medemens 12 december

Tijdens de jaarlijkse avond van de medemens zijn we in tweetallen langsgegaan bij eenzame mensen in Rotterdam om hen een leuke avond te geven en gezellig koffie te drinken. Mensen waren heel dankbaar, we kregen hele mooie en bijzondere verhalen over hun leven te horen en het was bijzonder om te merken hoe positief mensen zijn. We hadden presentjes meegenomen waar de mensen lekker van konden genieten, hier waren ze dan ook dankbaar voor.

Ook is er een groep mensen naar de nachtopvang van het leger des heils geweest. Als gift hebben we de mensen daar blij gemaakt met lekker dikke sokken en vesten. Hier hebben we gezellig spelletjes gedaan met de mensen daar en ook hier kwamen onder het genot van een lekker koekje en koffie de mooiste verhalen naar boven. Het was een mooie avond waarin we ook veel hebben gelachen, die ons heeft verrijkt met een onvergetelijke ervaring.

Disputenstrijd 28 november

Op 28 november 2019 was het tijd voor de disputenstrijd, waarin de disputen van de vereniging het tegen elkaar opnamen met een pubquiz. Elk dispuut had hierbij een eigen categorie met vragen, en de categorie met vragen over de VGSR en Rotterdam kon natuurlijk ook niet ontbreken. We kwamen gezellig in onze stamkroeg bij elkaar, in dispuutskledij om ons dispuut te vertegenwoordigen. Eenmaal hier barstte de strijd los en kraakten onze hersenen om de juiste antwoorden te vinden op de moeilijke vragen die de spelleiders gemaakt hadden. Na vele minuten gestreden te hebben werd de uitslag bekend gemaakt: het dispuut Discute heeft de disputenstrijd gewonnen! Dit werd natuurlijk beloond met een prachtige fles vol Ketel 1.