Op kamers in Rotterdam

Om het studentenleven helemaal te beleven, is het absoluut een aanrader om op kamers te gaan. Het huis van je ouders verlaten is een stap naar volwassen en onafhankelijk worden. Je leert je eigen keuzes te maken en bent zelf verantwoordelijk voor allerlei dingen waar je ouders eerst verantwoordelijk voor waren. Misschien klinkt dat spannend en dat is het aan het begin misschien ook wel, maar het is ontzettend leuk! Als je in een studentenhuis gaat wonen, krijg je huisgenoten van je eigen leeftijd waarmee je altijd een praatje kunt maken, samen kunt eten, koffie drinken en studeren, en allerlei andere leuke dingen kunt doen. Ook is het makkelijker om naar een activiteit te gaan, omdat je nu dichtbij woont en niet altijd meteen je hele avond kwijt hoeft te zijn.

Er wordt vaak gevraagd of het op kamers wonen je studie niet in de weg komt te staan. Bij de meeste leden van de VGSR wordt dit niet zo gezien, voor sommige mensen is het zelfs andersom. Doordat ze samen kunnen studeren met huisgenoten of vrienden die dichtbij wonen, gaat het beter met hun studie. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar als je je best blijft doen kun je je punten gewoon halen.

Binnen de VGSR zijn er kasten, dat zijn verenigingshuizen waar alleen maar verenigingsleden wonen. Het is daarom heel makkelijk om snel een kamer te vinden binnen de vereniging, wat heel erg gezellig is. In Rotterdam zijn de kamers steeds duurder aan het worden, maar als je op een kast gaat wonen kan dat vaak nog goedkoop. Mocht je nog een plekje zoeken, neem contact op met Anna.