Studeren in Rotterdam

De studententijd is de mooiste tijd van je leven, en waar kun je dat nou beter meemaken dan in Rotterdam. Waarschijnlijk ken je Rotterdam van de Erasmusbrug, maar het heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er veel gezellige cafés aan de Maas en is de Oude haven ’s avonds vol studenten. Rotterdam kent een cultuur van doen, wat ook te zien is aan de bouw van de Markthal. De stad is bruisend en de Rotterdampas biedt studenten de mogelijkheid om de stad snel te leren kennen.

Kenmerkend aan Rotterdam is ook het internationale karakter. Er zijn veel buitenlandse toeristen, zakenlui en studenten. Als je na een dag shoppen neerploft op een terras aan de Oude Haven, hoor je verschillende talen om je heen. De Erasmus Universiteit organiseert elk jaar uitwisselingen, wat studenten de mogelijkheid geeft een nieuwe stad en cultuur te leren kennen.

Naast uitwisselingen staat de Erasmus Universiteit bekend om de goede kwaliteit van de studies. Zo is de MSc in Management van de RSM faculteit de vijfde beste ter wereld en staat de universiteit vaak in de top honderd van universiteiten!

Wat Rotterdam zo leuk maakt is ook de diversiteit van studies. Deze diversiteit is ook terug te zien in de leden van de VGSR. Er zijn zowel HBO als WO studenten. Zo zijn er sociale opleidingen, zoals psychologie en pedagogiek, maar ook economische opleidingen, geneeskunde en rechten hebben hun plek in Rotterdam.

Wil je een keer meelopen met de studie van je keuze? We hebben genoeg student die je graag een dagje meenemen om kennis te maken met de opleiding, de universiteit, de stad en de vereniging! Als dit je wat lijkt, kijk dan vooral even hier of neem contact op met Anna.