Jaarthema 2017-2018

 

Globalisering

Globalisering is een actueel thema. Het proces gaat door technologische ontwikkeling nog steeds verder, terwijl protectionisme ook populairder wordt. De avonden zullen respectievelijk gaan over economische globalisering, culturele globalisering, politieke globalisering en morele globalisering.

Hedendaagse kunst

Kunst is overal. Om er een jaar wat meer bij stil te staan dit jaarthema. De avonden zullen respectievelijk gaan over Kunstfilosofie/estethica, fotografie, het nut van kunst en een praktische avond met mogelijke invulling een graffitiworkshop.

Politiek en Recht

Nederland is een rechtsstaat met wetten waar zowel burgers als de overheid zich aan moeten houden. U kunt hierover meer leren in dit jaarthema. De avonden zullen respectievelijk gaan over de trias politica, lokaal bestuur, rechtspraak in de praktijk en actiegroepen/lobbyisten/klokkenluiders.

Verenigde Staten

De VS beïnvloeden Europa al decennia lang. Tevens heeft het land nog steeds de grootste economie en het grootste leger ter wereld. Behoorlijk relevant dus. De avonden zullen respectievelijk gaan over cultuur, moderne geschiedenis, Silocon Valley en Politiek & Verkiezingen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.