De vooravond 13 februari

Dit is de avond voor de Dies Natalis der VGSR. De Dies Natalis is een groot feest wat jaarlijks terugkeert om de verjaardag van de vereniging te vieren. Op de vooravond wordt alvast bekendgemaakt welke wijn er gedronken zal gaan worden tijdens de dies. Daarnaast staat deze avond ook ieder jaar weer in het teken van een terugblik op wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Om deze reden zijn alle ouders en verzorgers van de studenten ook van harte uitgenodigd voor deze avond.

Nadat er een aantal liederen ten gehore is gebracht en er met Woord en gebed is geopend door de Praeses van de VGSR, vindt er eerst een lezing plaats. Dit jaar is deze lezing gewijd aan orgaandonatie. Amica Baan-Kooman, oud-lid der VGSR, heeft ons duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om samen over orgaandonatie te praten en hier een keuze in te maken, omdat geen keuze maken later tot lastige situaties kan leiden. Na deze lezing was het woord aan de praeses van de diescie. De Diescie is een commissie die al een half jaar druk is met de voorbereidingen van het grote feest wat morgen zal plaatsvinden. Zij heeft deze avond zoals gezegd de dieswijn geïntroduceerd en aangekondigd dat deze in de pauze geproefd en gekocht kan worden door de ouders. Daarnaast is een zelfgemaakt filmpje laten zien om ons alvast warm te maken voor de dies van morgen. Al met al is dit een prachtige avond met een vol programma. Een goede voorbereiding op de 69ste Dies Natalis der VGSR!

De foto’s kunt u hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *