Lezing ll – Identiteit in de psychiatrie

De tweede lezing van het jaar ging over identiteit en psychiatrie, deze lezing werd verzorgd door Nico van Beveren. Als eerste gingen we kijken naar wat psychiatrie nu eigenlijk is. We kregen een filmpje te zien van een stereotype psychiater als binnenkomer. Later in de avond werd besproken wat psychiaters eigenlijk behandelen, dit werd samengevat in het behandelen van afwijkingen in het normale mentale functioneren. Afwijkende gedachtes, emoties en gedrag over de wereld om ons heen, schizofrenie, neurose zijn ook thema’s waar we het over gehad hebben.

Hierna gingen we het hebben over identiteit. Vragen als: ‘Wie ben ik?’, en ‘Hoe wordt dit beïnvloedt door het beeld dat andere van mij hebben?’ kwamen hierbij aan de orde. We kregen de tip dat we dieper over onszelf moesten nadenken, dan komen we dichter bij de ware ik. Op zoek gaan naar diepere liggende drijfveren om gedrag te verklaren, zegt iets over identiteit. Al met al was het weer een mooie lezing en hebben wij onszelf weer verrijkt met nuttige informatie.

De foto’s kunt u hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *