Discussieavond 17 oktober

Op 17 oktober was het zover: de eerste discussieavond van het jaar. Als vereniging gaan we regelmatig met elkaar in debat over een breed scala aan onderwerpen. Om te zorgen dat deze discussies ook in de toekomst goed blijven verlopen, had de discuscie een educatieve avond voorbereid. Want hoe moet dat debatteren nou eigenlijk?

Nadat iedereen zichzelf had voorzien van een bakje koffie of thee begon de avond met een presentatie. In deze presentatie werd ingegaan op de structuur van een goed debat, de opbouw van een argument en op hoe het argument van de tegenstander goed onderuit gehaald kan worden. Daarnaast is er uitgebreid ingegaan op drogredenen, wat mag er allemaal niet? Om al deze informatie wat concreter te maken werd er een voorbeelddebat gehouden.

Debatteren wordt het beste geleerd door het vooral veel te doen en om die reden werd er daarna uit elkaar gegaan in kleine groepjes. Met de net opgedane kennis in het achterhoofd werden er felle debatten gevoerd over allerlei verschillende stellingen. Willen we bijvoorbeeld liever een pondje of een bus als de fietstunnel straks dicht gaat? En moeten dierenrechten in de grondwet komen? Nadat we allemaal ons zegje hadden gedaan zijn we naar de sociëteit vertrokken, waar we onder het genot van een drankje konden nagenieten. Het was een mooie avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *