Kerstdiner en DTBB 20 december

Donderdag 20 december was het weer zover: het jaarlijkse kerstdiner van de VGSR.
Wat hebben we kunnen genieten van de talenten van de leden, op zeer verschillende gebieden.  De avond werd georganiseerd door de diescommissie. De commissie die de Dies Natalis – het gala van de vereniging – organiseert. Een vijftal kokers was gevraagd de maaltijd te verzorgen. Woensdag werden de eerste onderdelen van de maaltijd al voorbereid. De kerk waar het diner gehouden werd vulde zich met heerlijke geuren toen op donderdag rond de middag de voorbereidingen weer verder gingen.

Rond een uur of zes werden alle aanwezigen ontvangen met een welkomstdrankje – mede mogelijk gemaakt door het verenigingselixer Ketel 1. Tijdens de ontvangst was er voldoende ruimte om gezellig met elkaar te praten en om op de foto te gaan in de fotohoek. Na de ontvangst werd er met elkaar gezongen tijdens een sing in. Daarna nam iedereen plaats aan de prachtig gedekte tafels. Tijdens het kerstdiner kon de vereniging ook alvast oefenen voor de Dies Natalis. De praeses, voorzitter, van de Diescommissie gaf voorafgaand aan de maaltijd uitleg over maaltijdetiquette. De opgedane kennis kon vervolgens meteen in praktijk worden gebracht.

Daarna was het tijd voor de maaltijd, een heus 5 gangendiner. We begonnen met een amuse: een paté in pancetta met gekarameliseerde sjalot. Dat werd gevolgd door het voorgerecht: spinaziesoep met ravioli. Als intermezzo liet ons vereningskoor Ingenia haar stemmen weer eens horen. We gingen verder met het tussengerecht: een broccolimousse met gedroogde ham. Na dit smakelijke hapje werd het kerstverhaal voorgedragen door amice De Wolff sr. onder begeleiding van het pianostuk Nocturne 1 opus 55 gespeeld door amice De Vries jr. In deze onderbreking werd ook een pianostuk voor 6 handen opgevoerd door 3 amicae.
Het hoofdgerecht bestond uit een boeuf bourguignon van runderriblappen geserveerd met zoete aardappelpuree. Tijdens de laatste muzikale bijdrages konden we genieten van het lied ‘O Holy Night’ en het pianostuk Prelude e. o. 28 no. 4. Het nagerecht was een witte chocolademousse met koekkruim en bosvruchten.

Voldaan vertrokken we naar de sociëteit, waar we voor één keer in onze mooiste foute kersttruien mochten rondlopen. Ook werd op deze avond het thema van de 68e Dies Natalis bekend gemaakt.  De praeses van de commissie hield een speech over wat voor geweldige tijd de studententijd is. Het thema van dit jaar is dan ook: ‘Weergaloos’. Er werd geproost met het enigszins foute themadrankje van de zo stijlvol begonnen avond: upso – sprite en sonnema. Een geslaagde sociëteitsavond volgde.

We kijken terug op een prachtige avond waar we mochten gedenken dat God zijn eigen Zoon naar de aarde stuurde voor ons, waar we heerlijk mochten eten en drinken en mochten genieten van al het goede dat de VGSR te bieden heeft!

Meer foto’s zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *