Jaaropening 30 augustus

Afgelopen donderdag was het weer een feit: de eerste verenigingsavond van dit academisch jaar. De praeses begon de jaaropening met een Bijbeltekst en gebed, waarna er nog een opwekking werd gezongen onder muzikale begeleiding van een aantal enthousiaste leden. Vervolgens mochten alle disputen hun jaarthema en plannen voor dit verenigingsjaar presenteren. Zo zal er onder anderen worden nagedacht over klimaatverandering, onzekerheden, de homo universalis en dopinggebruik. Verder zal er natuurlijk weer worden geborreld en zullen er mooie weekenden plaatsvinden!

Toen alle plannen waren verteld, kregen we ook te horen wat we met betrekking tot ons jaarthema ‘Het brein’ kunnen verwachten. We zullen onder anderen een lezing krijgen over marketing en het brein, maar ook over hoe ons brein eigenlijk werkt.

Als afsluiting werd het thema van de bijbelclubs van dit jaar gepresenteerd, wat ‘Metamorfose, verlangen naar verandering’ bleek te zijn, naar aanleiding van 2 Korintiërs 3:18. We mochten er zelf ook meteen al een beetje van proeven door middel van een korte bijbelstudie, die in kleinere groepjes werd behandeld. Nadat er nog wat opwekkingen waren gezongen, was iedereen er klaar voor en vertrokken we richting onze sociëteit. Daar konden we weer een lange avond borrelen met elkaar. Het belooft een mooi jaar te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *