Dispuutsavond bij dispuut Discute

Op donderdag 5 maart was het tijd voor alweer de derde dispuutsavond van 2018. Op deze avond kwamen ook de leden van Discute bij elkaar op B€URS.

Nadat iedereen voorzien was van koffie, thee en koek was het tijd om aan de slag te gaan met het thema van deze avond. Discute behandelt elke dispuutsavond een ander onderwerp in het kader van het jaarthema ‘de
psychologie van de beïnvloeding’. Het eerste deel van de avond is er gediscussieerd over het thema religieuze bekering waarbij verschillende vragen aan de orde kwamen, zoals de vraag of het aanleren van religie als een vorm van propaganda gezien kan worden. Vervolgens werd het onderwerp ‘bekentenissen en indoctrinatie’ besproken waarbij er geleerd en gediscussieerd is over vormen van indoctrinatie en technieken om mensen tot een bekentenis te krijgen.

Na het inhoudelijke deel was het tijd voor het huishoudelijke gedeelte. De kaars werd aangestoken onder de zinspreuk ‘Pour discuter il faut être d’accord, de wijn werd ingeschonken en de toastjes werden gesmeerd. Het was weer een mooie en leerzame avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *