Dispuutsavond bij dispuut Argos

Op donderdag 1 maart vond alweer de tweede dispuutsavond van het jaar 2018 plaats. De argoten, argieven en wat dies meer zij van dispuut Argos kwamen dan ook samen op B€URS, een verenigingshuis van de VGSR. Argos behandeld dit jaar vier fenomenen, te weten: Fake News, feminisme, de betaalbaarheid van de gezondheidszorg en wetenschap. Per fenomeen houden ze twee inhoudelijke avonden. Na het luidkeels ter gehore brengen van ons dispuutslied was het tijd om de tweede en tevens laatste avond over het fenomeen feminisme af te trappen.

In eerdere avonden waren de verschillende feministische golven reeds behandeld. Ook hebben we het reeds gehad over meer actuele onderwerpen omtrent het feminisme zoals gender quota’s, inkomensongelijkheid en (positieve) discriminatie op de werkvloer. Deze avond stond in het teken van personen die in de geschiedenis van het feminisme een belangrijke invloed hebben gehad en wat we hier vandaag de dag nog van kunnen leren.

Na het inhoudelijke deel volgde het huishoudelijke deel van de avond. Er volgde een kleine introductie op het volgende fenomeen: betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Ook werd er een tipje van de sluier opgelicht over het naderende Argos weekend en er waren heerlijke toastjes en natuurlijk ontbrak ook de prosecco niet! Al met al weer een geslaagde avond.

Leve Argos!

Bekijk hier de foto’s van deze avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *