Mannen/vrouwenavond 1 februari

Binnen de VGSR hebben we een paar keer per jaar een heuse mannen/vrouwenavond. Tijdens deze avond gaan de mannen en vrouwen uit elkaar en hebben hun eigen programma.

Mannenavond

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de mannenavond. Een jaarlijkse terugkerende avond die bekend staat om zijn mannelijkheid! Vettig eten en ruige activiteiten.  Rond half 7 kwam iedereen langzaam binnen druppelen op Casa, de geuren van het eten begonnen langzaam de neuzen van de hongerige mannen binnen te komen. Klokslag zeven uur was het dan eindelijk zover: Amice de Wolf sr. Kwam met een geweldige overmeesterende grote schaal met pulled chicken aangelopen! De mannen konden niet wachten om aan te vallen. Een paar oerkreten van wat oudere jaars kondigde aan dat het vreetfestijn konden beginnen. Oh wat was het toch heerlijk! Na een heerlijke maaltijd veroberd te hebben was het dan tijd voor het serieuzere deel van de avond.

Amice Binnenkamp en amice Mars hadden een avond voorbereid over seksualiteit en geloof. Hoe kunnen we hier als christen mee omgaan in deze wereld? Kan ik hierbij ook steun vinden bij anderen en hoe kan ik steun vinden bij God hierin? Allemaal vragen die tijdens de gesprekken naar boven kwamen.

Het was een mooie avond waarbij we meer over elkaar te weten zijn gekomen, dichter naar elkaar toe zijn gegroeid en er meer openheid naar elkaar toe is gekomen.

Vrouwenavond

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de jaarlijkse vrouwenavond! Een heleboel vrouwen van de VGSR verzamelden zich in de Witte de Withstraat bij een veredelde snackbar genaamd ‘de Frietboutique’. Daar is patat eten veel meer dan even snel een frietje wegwerken bij de snackbar om de hoek. Het is fancy en ook nog eens eigentijds. Een hele fijne plek om de avond te beginnen dus!

Na het eten van heerlijke frietjes en kaassoufflés (en het vermijden van de vegetarische bitterballen genaamd ‘bietenballen’), vertrokken de vrouwen van de VGSR naar de schaatsbaan in Kralingen. Eenmaal daar aangekomen werden er schaatsen gehuurd of werden zelf meegenomen noren aangetrokken. De grote schaatsbaan, waar rondjes van 200 meter geschaatst kunnen worden en de kans groot is dat je omver geschaatst wordt door een wannabe Sven Kramer, was even dicht omdat er gedweild moest worden, dus de schaatspret begon op de zogenaamde funbaan. Er werden voorzichtig wat rondjes geschaatst en hier en daar gleden er al wat vrouwen uit. Het grootste plezier werd beleefd met de plastic dolfijnen die bedoeld zijn als steun bij het schaatsen, waar daar vroeger een stoel voor werd gebruikt. Echter ging een aantal vrouwen op deze dolfijnen zitten, waarna ze voortgeduwd werden over het ijs. Toen ging de grote schaatsbaan weer open en na enige twijfels heeft bijna iedereen daar ook nog een rondje geschaatst, al ging het niet altijd even snel of soepel. De vrouwen van de VGSR hebben het naar hun zin gehad en daar gaat het om. Het was een mooie en gezellige avond!

Meer foto’s van de avond zijn hier te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *