Lerarenavond 18 januari

Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse lerarenavond plaats, een avond waarop een aantal leden de vereniging iets bijbrengt over hun eigen studiegebied. Deze lerarenavond kregen leden een kijkje in gebarentaal en verloskunde. Het was zowel een leerzame als een gezellige avond!
Rond 20 uur druppelden de VGSR’ers binnen bij De Ark, een van de kasten (studentenhuis) van de vereniging. De aanwezige groep leden werd gesplitst: een deel van de leden leerden eerst wat over gebarentaal en een ander deel werd eerst wat bijgebracht over verloskunde. Daarna wisselden de groepen. Nadat de leden een uitleg kregen over de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal werd gelijk een korte les gebarentaal gegeven. Hoe spel je door middel van gebaren je naam en maak je duidelijk dat je uit Rotterdam komt? Hoe kun je koffie of een biertje bestellen? Dat bleek nog niet zo eenvoudig als aanvankelijk gedacht, het komt namelijk erg nauwkeurig en voor je het weet, beeld je iets anders uit dan bedoelt.

Daarnaast bleek de kennis van sommige leden op het gebied van verloskunde niet optimaal te zijn, maar goed dat daarom twee leden bereid waren een kijkje te geven in de opleiding verloskunde. Want, om de hoeveel weken zou je naar een verloskundige moeten en hoe lang duurt een zwangerschap eigenlijk? En hoe ziet een zwangerschap er in vogelvlucht uit? De leden werden er stil van. Toch best wel een bijzonder iets, zo’n zwangerschap.

In ieder geval mag duidelijk worden dat de lerarenavond de VGSR’ers weer een stukje wijzer heeft gemaakt, en dat dankzij de kennis van leden van de vereniging zelf. Leuk en interessant om zo van elkaar te blijven leren en jezelf te verrijken met nieuwe kennis en inzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *