Dispuutsavond Icarus 11 januari

Op de eerste verenigingsavond van het jaar 2018 was het weer tijd voor de dispuutsavond. Zo kwamen ook de heeri van dispuutsvereniging Icarus weer samen op Casa d’Oranjeboom. Binnen het jaarthema rechtssystemen was het deze avond tijd om de thematiek omtrent privaatrecht te bespreken en bediscuseren. Aangezien de voorbereiding al een goede basis had gelegd bij de leden van Icarus kon op de avond gelijk de diepte in worden gegaan.

Allereerst werd het onderscheid tussen publiek- en privaatrecht besproken waarna er dieper werd ingegaan op de verschillende vormen van privaatrecht. Aan de hand van een aantal, VGSR gerelateerde, casussen werd de theorie gelijk toegepast.

Tot slot was er nog tijd voor het huishoudelijke deel waar een tipje van de sluier voor het 2e dispuutslustrum aankomende zomer werd opgelicht en de eerstejaars van Icarus van een aantal oud-leden een mooie stimulans tot academische ontwikkeling mochten ontvangen in de vorm van het
boek ‘de wereld van Sophie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *