Kerstdiner 2017

Afgelopen donderdag vond het jaarlijkse kerstdiner van de VGSR plaats. Ieder jaar wordt op de laatste donderdag voor de kerstvakantie dit diner georganiseerd door de commissie die dat jaar de Dies Natalis (het gala) organiseert. Zo ook dit jaar. En het was weer een onwijs succes.

Rond een uur of 6 werden alle aanwezigen ontvangen met een welkomstdrankje. Tijdens het ontvangst was er voldoende ruimte om gezellig met elkaar te praten en om op de foto te gaan in de foto-hoek. Na het ontvangst werd er met elkaar gezongen tijdens de sing-in waarna iedereen plaats nam aan de prachtig gedekte tafels. Naast dat er gegeten wordt op het kerstdiner, heeft het diner ook als doel om alvast te ‘oefenen’ voor de Dies Natalis. De praeses (voorzitter) van de Diescommissie gaf voorafgaand aan de maaltijd dan ook een uitleg over de etiquette. Want waar laat je je servet tijdens de maaltijd? Wel of geen ellebogen op tafel? Is het heel ongebruikelijk om een insta-story te maken van je eten? Op al deze vragen gaf zij een antwoord!

Daarna was het echt tijd om te gaan eten. Een aantal leden hadden de maaltijd bereid die bestond uit Noord-Afrikaanse gerechten. Na het overheerlijke voor- en hoofdgerecht vertelde amice De Wolff sr., meneer de ab-actis het kerstverhaal met een eigentijds tintje, waarna een aantal muzikale leden ‘It’s beginning to look a lot like Christmas’ ter gehore brachten. Een nagerecht en een heel aantal wijntjes verder, was het einde van het diner in zicht en vertrok iedereen richting de sociëteit.

Aangekomen op de sociëteit was het eindelijk zo ver: de bekendmaking van het thema voor de Dies Natalis 2017. De praeses van de commissie hield een speech over de overvloed die we als Rotterdamse studenten mogen ervaren. Eigenlijk komen we heel weinig tekort. En als er één gelegenheid is waaruit dat blijkt; dan is het wel de Dies Natalis. Het thema van dit jaar is dan ook: ‘Royaal’. Er werd geproost met Gin met Royal Club tonic en een lange, geslaagde soosavond volgde.

We kijken terug op een prachtige avond waar we mochten gedenken dat God zijn eigen zoon naar de aarde stuurde voor ons, waar we heerlijk mochten eten en drinken en mochten genieten van al het goede dat de VGSR ons biedt!

Benieuwd naar de foto’s van deze avond? Kijk dan hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *