Lezing en sintsoos 7 december

Afgelopen donderdag was de tweede lezing in het jaarthema ‘globalisering’. Er werden morele aspecten van globalisering behandeld. Meneer de lector heeft eerst verteld over de verschillende gestalten die globalisering heeft aangenomen door de eeuwen heen. Volgens hem is globalisering niet iets van de laatste decennia, maar is het al eeuwen aan de gang.

Een interessante vraag die aan bod kwam is die van de verantwoordelijkheid voor de medemens. We zijn als christen verantwoordelijk voor de mensen om ons heen en voor mensen verder weg, volgens de lector, maar waar ligt de grens tussen verantwoordelijkheid nemen voor mensen dicht bij en verder weg? De hoeveelheid tijd en geld die we tot onze beschikking hebben is tenslotte beperkt.

Al met al stof tot nadenken voor de komende weken.

Daarna mochten we naar de sociëteit toe gaan en daar kwam de Sint ons verassen met zijn pieten. Er zijn cadeautjes uitgedeeld en heel veel kruidnoten gegooid. Het was een mooie avond!

Foto’s van de avond zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *