Dispuutsavond Hydros

Hoewel het nieuwe verenigingsjaar al een tijdje bezig is, begint het voor de disputen eigenlijk nu pas. Afgelopen donderdag was namelijk de eerste dispuutsavond waar de nieuwe eerstejaars zich bij hun dispuut voegde.

Hydros begint de avond altijd met een gezamenlijke maaltijd. Het koken ging helaas niet helemaal volgens plan en we aten pas rond half acht in plaats van zeven uur. Gelukkig zijn Hydroten sociale wezens en vermaakte iedereen zich prima. Nadat we de niet-Hydroten de deur hadden gewezen, kon de avond echt beginnen. De thee kwam op tafel en we maakten goed kennis met de eerstejaars. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat het inmiddels als half negen was en dat we echt met het inhoudelijke gedeelte van de avond moesten beginnen. Het eerste punt op de agenda was de bestuurswissel. Oud-waterhoofd amice de Vries Senior gaf een indrukwekkende speech en plaatste een japans draakje aan de waterhoofdketting. Vervolgens gaf hij deze ketting door aan het nieuwe waterhoofd amica Trimp. Zij gaf ook een speech waar natuurlijk een watermetafoor in verwerkt was. Ook stond ze stil bij elk voorwerp dat vorige waterhoofden aan de ketting hadden opgehangen. Nadat dit plechtige ritueel was afgerond, werd de commissie-indeling bekend gemaakt. Iedereen was zo enthousiast dat er gelijk twee nieuwe commissies ontstonden.

Inmiddels was de avond al zo gevorderd dat werd besloten dat het onderwerp sociale categorisatie de volgende dispuutsavond wordt behandeld. Dit onderwerp gaat over vooroordelen die je over anderen kan hebben.

De rest van de avond werd gebruikt om verder kennis te maken met de nieuwste Hydroten. Dit is heel goed gelukt en we zijn ontzettend blij met de nieuwste aanwinsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *