45e Batavierenrace

Afgelopen weekend mochten we als VGSR meedoen aan ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace! De route van de Batavierenrace loopt van Nijmegen naar Enschede en heeft een totale loopafstand van 175 kilometer. Dit jaar deden er 351 teams mee, en met startnummer 309 stonden we vrijdagavond om 22:30 uur klaar bij de start op de Grote Markt in Nijmegen.
Met zo’n 20 lopers in onze ploeg en 25 etappes te rennen, hadden we het niet makkelijk dit jaar. Door fatale blessures waren sommige lopers genoodzaakt dubbele of zelfs driedubbele etappes te rennen.. Zo ook in de nachtploeg, waar amice Kuijsten en amica Van Harten samen meer dan de helft van de etappes hebben gerend. Het feest was compleet toen er door een navigatiefout ook nog een wisselpunt werd overgeslagen, waardoor amice De Jong sr. na een fantastische 10 kilometer een kwartier moest wachten op de volgende loper.

Gelukkig verliep de race bij de ochtend- en middagploeg iets voorspoediger (amice Troost rende zelfs 13,8 kilometer/uur, wie had dat gedacht?) en zo konden we in de middag met onze hele ploeg de laatste twee lopers onder luid gejoel zien finishen in Enschede. Een mooie 175e plaats was het resultaat van een pittige, maar ook ontzettend leuke race. Dezelfde avond werd al onze inspanning beloond met het Vatenbierenfeest op de campus in Enschede en een dag later was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Wederom was de Batavierenrace een super mooie ervaring om mee te maken! De spanning, de aanmoediging, en vooral de prestatie die je als team levert, maakt de Bata tot een jaarlijks hoogtepunt. Ik doe 21 april 2018 weer mee, u toch ook?

Mariëlle ’t Hart
ploegleider team VGSR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *