PaasCongres (PaCo) avond

Volgende week donderdag is anders dan andere donderdagen. Normaliter wordt er op donderdag een activiteit georganiseerd voor de leden en brengen we de rest van de avond/nacht door in onze sociëteit. Volgende week donderdag zal iets anders gaan dan normaal. Dan organiseert de VGSR namelijk het ‘PaasCongres’. Dit congres wordt ieder jaar door een vereniging uit VGS-Nederland georganiseerd, voor alle verenigingen in Nederland. Voor drie dagen vertrekken we met zijn allen naar een klooster in Brabant om daar samen na te denken over een gezamenlijk thema door middel van lezingen en workshops.

 

Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte om te relaxen, bij te praten met oude vrienden of om nieuwe te maken. Dit jaar is het de beurt aan de VGSR om dit congres te organiseren. Al ruim twee jaar zijn de voorbereidingen voor dit spektakel in volle gang. Volgende week hopen we samen met een hoop andere studenten uit Nederland na te denken over het thema ‘Duurzaamheid’. Voor meer informatie over het congres kun je paascongres.vgsr.nl bezoeken.

Het organiseren van een dergelijk congres vraagt veel van je vereniging. De meeste voorbereidingen zijn getroffen door twee commissies, maar ook tijdens het congres zelf moet er veel gebeuren en hier is de vereniging zelf hard bij nodig. Om alles goed te laten verlopen werd er afgelopen avond een PaCo-avond georganiseerd. Doel van de avond: alle leden klaarstomen voor het PaCo. De vereniging ging in drie groepen uit elkaar om in drie rondes de drie belangrijke elementen van het PaasCongres te doorlopen, namelijk: Amicitia (gezelligheid), inhoudelijk en corvee. Tijdens de amicitia-ronde werd er beerpong gespeeld. Bij de inhoudelijke ronde werd iedereen het actuele duurzaamheidsprobleem bijgebracht d.m.v. een documentaire en in de laatste ronde werden de corvee roosters voor tijdens het congres doorgenomen.Het was een nuttige maar bovenal gezellige avond waardoor we als vereniging nóg meer uitkijken naar het congres van komende week. Wil je ons tijdens dit congres volgen? Houd dan de site, Facebook, Instagram, Instagram en snapchat (Vgsrotterdam) in de gaten. Of download de PaasCongres-app!

Klik hier voor de foto’s

Margré

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *