Dispuutsavond Argos

Vorige week donderdag, 23 februari, mochten de disputen van de VGSR weer bij elkaar komen om weer verschillende thema’s onderwerpen te bespreken. Zo ook dispuut Argos, het jongste dispuut van de VGSR.

Argos is een dispuut die ieder jaar vier verschillende fenomenen behandeld. Dit jaar zijn dit de fenomenen Mensenrechten, Psychoses, Armoede en Ruimte voor vooroordelen. Afgelopen donderdag was de eerste dispuutsavond die in het teken stond van het fenomeen Armoede.

Tijdens deze avond hebben we het gehad over armoede in Nederland. Wat zijn theorieën over het ontstaan van deze armoede en hoe blijft deze armoede in stand? Het grootste deel van de avond hebben we het gehad over de hulpverlening. Want wat is nou de juiste manier om mensen te helpen uit die armoede te komen. Daarnaast was het ook van belang om kritisch naar onze maatschappij te kijken, want hoe denken wij over mensen die arm zijn? Vaak wordt geroepen dat ze dom zijn etc., maar er kunnen ook andere oorzaken ten grondslag liggen aan die armoede. Er was tijdens de avond veel discussie en we uiteindelijk kwam het gesprek op armoede ver weg. Dit kwam goed uit, want de volgende dispuutsavond zal gaan over armoede ver weg, oftewel, in ontwikkelingslanden. Dat bruggetje is dus mooi gelegd.

We hebben als dispuut een mooie avond gehad en kijken uit naar de volgende dispuutsavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *