Lerarenavond 19 januari

Afgelopen donderdag konden wij, leden van de VGSR leren van elkaar. Wij hadden namelijk een lerarenavond. Twee leden vertelden ons alles over hun studie. Amice Marck vertelde vol passie over houtbewerking, hij studeert op het HMC in Rotterdam (Hout- en Meubileringscollege). Hij vertelde onder meer dat houtbewerking meer is dan ‘’een kastje’’ maken, maar dat hout ook echt kunst kan zijn. Het was mooi om te horen hoe hij daar vol passie over praat!

Naast de korte lezing van Amice Marck, vertelde Amica van der Vuurst ons over criminologie. Dat is sporenonderzoek, lijken onderzoeken en veel actie op de voorgrond. Of nee, toch niet. Ze vertelde dat een criminoloog vooral op de achtergrond bezig is. Een criminoloog houdt zich bezig met de vragen als: hoe komt het dat die groep, op die plek, meerde keren onrust heeft veroorzaakt? Ook kijken criminologen naar de gevolgen voor slachtoffers en de maatschappij en onderzoeken ze welke maatregelen effectief zijn in het bestrijden van criminaliteit. Geen praktijken zoals in CSI, maar wel ontzettend uitdagend en interessant.

Het was een leerzame, mooie en leuke avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *