Lezing Gerard Peet en Kerst-soos

Afgelopen donderdag kwam Gerard Peet een lezing geven over de geschiedenis van Rotterdam. Peet is docent planologie aan de Hogeschool Rotterdam. In een enthousiast verhaal nam hij ons mee in het ontstaan van Rotterdam, de ontwikkelingen door de jaren heen en de huidige stand van zaken op planologisch gebied. Hierin werd duidelijk dat Rotterdam een stad is die is ontstaan vanuit verschillende kleine dorpen die allemaal hun eigen haven hadden en zijn gegroeid en samengesmolten tot een grote stad. Verder vertelde Peet over het ontstaan van verschillende Rotterdamse wijken. Per tijdperk zijn er verschillende soorten huizen gebouwd en bijvoorbeeld door de Woningwet is er veel veranderd in de kwaliteit van die huizen. In dit stuk van het verhaal was het voor VGSR’ers met name interessant wat Peet te vertellen had over Delfshaven en de Schie die daardoor stroomt. Na de pauze was er een vragenronde waarin vele vragen enthousiast werden behandeld door de lector. Al met al hebben we een leuke eerste lezing gehad over ons jaarthema Rotterdam!

Maar daarmee was de avond nog niet afgelopen. Na het interessante verhaal van Gerard Peet, werd het jasje-dasje vervangen voor de meest bizarre foute kersttruien. Die avond werd er namelijk een themasoos georganiseerd met als thema: ‘Santa is coming to soos’. Onder het genot van glüwein, Jägermeister, kerstboom en met name kerst-karaoke mochten we een gezellige avond hebben.

De beelden liegen er niet om! Klik hier voor de foto’s van deze avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *