Creacieavond – Requiem van Mozart

Crecieavond – Requiem van Mozart 

Het was koud donderdag 1 december. Gelukkig mocht de Creacie weer een mooie avond verzorgen. Dit keer stond het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart op het programma. Het concert vond plaats in De Doelen, dus het was niet zo’n koude bedoeling als dat het buiten was. De leden van de vereniging verzamelden zich voor het gebouw en nadat iedereen zijn of haar kaartje had bemachtigd, stormden ze naar binnen om vervolgens begroet te worden door allereerst de warmte, maar ook door de indrukwekkende architectuur.

Na het voorprogramma was er een korte pauze, en daarna zou het echte werk beginnen. De mensen gingen weer in de concertzaal zitten en na enige tijd liep de dirigent onder luid applaus zelfverzekerd het podium op. Het Rotterdam Philharmonisch orkest zat klaar, het baton ging omhoog en vervolgens klonk er de melodie die Mozart jaren geleden zo dramatisch intens had geschreven. Hoogtepunt van de avond was het stuk “Lacrimosa” dat menig kippenvel deed rijzen bij de bezoekers.

De avond werd afgesloten in de vertrouwde sociëteit van de VGSR waar nog een keer het “Lacrimosa” klonk. Alleen dit keer met een lekkere dancetrack eronder. Al met al was het weer een mooie culturele avond.

Namens de Creacie,

Dico Marck

Klik hier voor alle foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *