Sportieve activiteit – Boulderen

Creacie avond- Boulderen

Afgelopen donderdag, 24 november, organiseerde de Creacie een sportieve activiteit voor de leden van de VGSR. Die avond kregen zij een kennismakingscursus ‘Boulderen’* bij bouldercentrum Neoliet in Rotterdam. Die avond vertrokken de aanwezigen vol goede moed op de fiets naar de afgesproken locatie. Op het eerste gezicht leek dit te leiden naar een oud en verlaten pand op een industrieterrein. Het pand had geen duidelijke ingang maar een flink aantal traptreden zou hier naar toe leiden. Eenmaal boven aangekomen bleek dat in dit oude pand zich een grote, uitdagende en moderne klimhal had verstopt. Nadat iedereen zich in zijn sportkleding en klimschoenen had gehesen was het tijd om aan de slag te gaan. Na een korte uitleg over de moeilijkheidsgraad van de parcours gingen we de uitdaging aan. Tijdens de cursus leerden we alle ins en outs van het boulderen. Dingen als voet plaatsing, grepen, armwerking en positionering passeerden de revue. Door de avond heen ontwikkelden een aantal leden zich tot ware aapjes die via de meest bizarre routes de toppen van de hal wisten te bereiken. Anderen vermaakten zich prima met een gat in de klimwand die op een glijbaan uitkwam en de evenwichtslijn (zie de foto’s voor verheldering).
Al met al kijken we, met enige spierpijn, terug op een super sportieve en gezellige avond!

Mocht je na het lezen van dit stuk en het bekijken foto’s denken: dit is fantastisch, dit wil ik doen! Weet dan dat er een aantal leden, waaronder ikzelf, van plan is om na de kennismakingscursus ook de basiscursus boulderen te gaan volgen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

Margré Kooman
praeses der Creacie

*Boulderen, boulderen? Wat is dat voor gek woord? Laten we makkelijk beginnen. Het is een werkwoord! Afbreekpatroon: ‘boul-de-ren’. herkomst: Engels. ik boulder, jij bouldert, ik boulderde ik heb geboulderd. Zo. Dan is het nu tijd voor een korte uitleg. Boulderen is een soort wandklimmen met kortere en moeilijkere routes. Het grootste verschil zit hem echter in het feit dat je bij boulderen niet gezekerd bent door middel van touwen. Om ongelukken te voorkomen zijn de wanden minder hoog dan bij wandklimmen en is de hele zaal bedekt met matten. Mocht je bovenin de wand er achter komen dat je motoriek toch minder verfijnd is dan je dacht, land je in elk geval zacht.

Klik hier voor foto’s van de avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *