Bata444race

Afgelopen weekend was het zover, de 44 e Batavierenrace! De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld, een tocht van ongeveer 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. We konden dit jaar rekenen op de hulp van lopers van de VGSD, de VGSEi, de Vegetist, en de VGSU. Het weekend begon op de vrijdag met een maaltijd bij de ouders van amice Griffioen, terwijl de ochtend- en middagploeg zich verzamelden bij het vertrouwde huis ‘de Roezeberg’ in Nutter. Nadat we als nachtploeg een goede bodem gelegd hadden om de nacht door te komen, zijn we vertrokken naar Nijmegen. Daar hebben we ons op de universiteit gemeld waarna we naar een kast van de VGSN-TQ zijn gegaan om daar samen met de lopers van de VGSN-TQ en de VGST te wachten tot het harde rennen kon beginnen. Om 01:30 was het eindelijk tijd voor de eerste etappe van de 25. Wat is het toch lekker om tussen verlaten weilanden te lopen en de wereld elke etappe een stukje verder te zien ontwaken. Er werd heel hard gelopen door zowel leden als amicalen, waardoor we aan het eind van de nacht in de top 50 stonden. Toen was de ochtendploeg aan de beurt. Na een paar uurtjes slaap stonden zij klaar om het stokje van de nachtploeg over te nemen. Ook zij renden boven verwachting goed, waardoor onze plek rond de 50e plek bleef. Als laatste was daar de middagploeg om de eer van de VGSR hoog te houden. Ook zij renden weer heel hard. Amica en amice Kuijsten hadden het voorrecht om de laatste etappes te lopen, terwijl de rest van de groep hen in Enschede in het zonnetje en soms in de regen op stond te wachten. Ze kwamen beiden het universiteitsterrein op gesprint waardoor we uiteindelijk op een mooie 50e plek zijn geëindigd! Bedankt voor het harde rennen allemaal, het was weer een prachtig weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *