Lezing: Astronomie

Op donderdagavond 22 april 2016 stond de 4e lezing van het jaar op het programma. Net als bij eerdere lezingen werd deze gehouden binnen het jaarthema ‘Natuurwetenschap’. Op deze avond kwam Prof. Dr. Heino Falcke van de Radboud Universiteit bij ons langs om te spreken over het heelal. Professor Falcke doet in zijn werk onderzoek op het gebied van astronomie en kosmologie. Naast zijn werk is professor Falcke lekenpredikant. Voor zijn onderzoek heeft hij de afgelopen jaren verschillende prijzen mogen ontvangen. Het spreekt dus voor zich dat het een eer was voor ons om hem te mogen verwelkomen voor een lezing op de VGSR.

Tijdens de lezing nam meneer de lector ons mee in een reis door de ruimte. Een reis die we kunnen maken omdat de mens al vele jaren aarde, zon, maan en sterren heeft onderzocht. Professor Falcke wees ons op onze opdracht om de schepping te onderzoeken en te onderhouden. Voor hem is deze zeker een motivatie om onderzoek te blijven doen naar hoe het heelal werkt en zich ontwikkelt door de tijd. Verder liet de lector aan de hand van foto’s en animaties de werking van planeten, sterren, en sterrenstelsels zien. Vooral de kleurijke beelden van sterrenstelsels en melkwegen beklijfden. Zeker een aanrader om nog eens op te Googlen.

Al met al was de lezing een interessant verhaal over het heelal. Professor Falcke ging hierbij meer dan eens op de stoel van de dominee zitten en slaagde er in om zowel de wetenschappelijke kant als Gods grootheid in het ruimte goed te belichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *