PaasCongres 2016

Van donderdag 14 tot zaterdag 16 april kwam de VGSR met alle andere VGS-verenigingen in Nederland weer samen om een prachtig PaasCongres (PaCo) bij te wonen. Dit jaarlijkse evenement vond net als voorgaande jaren plaats in een spectaculair klooster in Helvoirt. Dit jaar werd het PaCo georganiseerd door FQI, de studentenvereniging uit Kampen, met als thema ‘De Ongemakkelijke Waarheid’. Tijdens het congres konden we luisteren naar interessante lezingen van Wim Dekker, Wim van der Schee en Govert Buijs. Middels deze lezingen mochten we samen nadenken over het gemak en het ongemak van het christelijk geloof, ongemakken bij evangelisatie en als laatste over christen zijn in de maatschappij.

Daarnaast waren er diverse workshops die, net als de lezingen, allemaal lastige en ongemakkelijke aspecten van het geloof behandelden.  Natuurlijk was er ook meer dan genoeg ruimte om met elkaar te chillen, te zingen en te feesten!

Al met al was het weer een zeer geslaagd weekend, mede door de fantastische organisatie. Of je nu voor de inhoud, de gezelligheid of alleen voor het afsluitingsfeest op vrijdag kwam: het was een groot succes!

Volgend jaar is het aan de VGSR om dit congres te organiseren, wat net als dit PaCo een groots succes belooft te gaan worden!

PaCo 2016-51

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *