65e Dies Natalis der VGSR

Vrijdag 12 februari 2016 was het weer zover: de Dies Natalis. Anders dan andere jaren pakte de organiserende Diescommissie (DiesCie) dit jaar nóg grootser uit vanwege het feit dat we als vereniging ons 13e lustrum mochten vieren.  De verjaardag van de VGSR werd dit jaar afgetrapt met koffie en taart in het Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp.  Met als thema “Voortvarend” beloofde het een prachtige lustrum Dies te worden.

Eenmaal aangekomen bij het Van der Valk Hotel werden de leden opgewacht door de DiesCie en door het personeel voorzien van een drankje en gebak. Er was voldoende gelegenheid om elkaar en bestuur ’t Hart van harte te feliciteren met de 65e verjaardag van de vereniging.  Tussendoor stonden de fotografes klaar om iedereen op de foto te zetten, twee aan twee verschenen de koppels voor de lens. Maar ook huisgenoten, disputen, genootschappen en oud-besturen werden op de foto gezet.

Toen ontstond er onrust. De eetzaal van het hotel zat namelijk nog vol met gasten en zag er niet gereed uit om zo’n 100 hongerige studenten te ontvangen. Voordat de situatie escaleerde vertelde de praeses van de DiesCie, amice Griffioen, ons het verlossende woord. De eetlocatie bevond zich namelijk ergens anders.

Te voet volgde alle aanwezigen de DiesCie die ons naar Blijdorp leidde. De dierentuin vulde zich langzaam maar zeker met rokkostuums en uitgedoste vrouwen. Aangekomen bij de eetzaal geloofde de aanwezigen hun ogen niet. Het diner werd namelijk gehouden in de legendarische haaienzaal van ons Rotterdamse Blijdorp!

De maaltijd kon beginnen en amice Van Langevelde sr. had de leiding over de maaltijd. Onder het genot van een paar wijntjes werd er genoten van een grandioze Diesmaaltijd. Tegelijkertijd kon er geluisterd worden naar speeches en tegenspeeches van andere verenigingen uit Nederland. Vervolgens konden de sjaars zich van hun grappigste kant laten zien tijdens het cabaret, evenals een aantal andere leden.

Na de maaltijd kon men genieten van een kopje koffie of thee waarna het tijd was om te vertrekken naar de afterparty locatie. Buiten de poorten van Blijdorp stonden de bussen klaar om de aanwezigen te vervoeren naar de nog onbekende locatie.

Even fantastisch als de eetlocatie was de locatie van de afterparty. Geheel in het thema “Voortvarend” werden de aanwezigen tot diep in de nacht op een boot over de Maas vervoerd. Tijdens het varen startte de DJ de muziek, kwamen de voetjes van de vloer en kon men uitgebreid genieten van het uitzicht vanaf de boot.

Na een uitgebreide vaart over de Maas en onder de Erasmusbrug door was het tijd om aan te meren en het feest te beëindigen. Al met al kunnen we concluderen dat de 65e Dies Natalis der VGSR een enorm succes was, mede dankzij de hulp van vele leden, een fantastische DiesCie en de geweldige locaties!

Bent u na het lezen van dit verslag nog steeds benieuwd naar de 65e Dies? Bekijk dan de foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *