Dispuutsavond: Caliginosus

De derde dispuutsavond van het jaar begon bij Caliginosus uiteraard weer met een goede maaltijd. Maar belangrijker was natuurlijk het inhoudelijke deel van de avond. Na de brief en het dispuutslied volgde de inleiding door amice Bos. Op deze avond zou de demografie en dan met name de groei van de wereldbevolking centraal staan. Allereerst werd er gekeken naar het verleden, hiervoor werd het gedachtegoed van Thomas Malthus gebruikt. Deze Britse dominee ging tegen de positieve tijdgenoten in door te stellen dat de bevolking veel sneller groeide dan dat de bestaansmiddelen konden toenemen. Daartegenover stond de kijk in het heden op bevolkingsgroei. Die is een stuk positiever, de groei neemt af en zou uiteindelijk op een evenwicht moeten komen waarvoor er voldoende bestaansmiddelen zijn. Na deze toch wat optimistische conclusie lieten de leden onder het genot van een toastje en een wijntje de besproken zaken inzinken en werd de avond in een vrolijke stemming besloten, alvorens de leden van Caliginosus richting de sociëteit vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *