Twaarsavond

Afgelopen donderdag kregen wij als tweedejaars de kans om te laten zien wat we kunnen organiseren voor de vereniging. Na lang overleg werd het toch geen lerarenavond over auto’s, geen schooltje spelen, geen curlen, geen bezoek aan Efes en niet het naspelen van Fight Club. We hebben de leden de keuze gegeven tussen twee activiteiten. In de woonkamer van Casa d’Oranjeboom stonden alle ingrediënten klaar om zelf een Turkse pizza te maken. Onder de leiding van amice Van Rietschoten werd er deeg gekneed, gehakt gebakken, met tomatensaus gesmeerd, groenten gesneden en knoflooksaus gemaakt. Nadat de pizza’s met tomatensaus en gehakt in de oven waren geweest, mocht iedereen zelf kiezen wat hij er daarna nog op deed. Het was erg gezellig en lekker!

In de kelder stond een documentaire klaar, Walz with Bashir. In deze Hebreeuws gesproken, geanimeerde, autobiografische documentaire gaat de hoofdpersoon op zoek naar zijn eigen herinneringen aan de Libanese Burgeroorlog. Hij is daar als soldaat van het Israëlisch leger tijdens een invasie in 1982 heen gestuurd. De documentaire was indrukwekkend. Vooral toen aan het eind echte beelden van die tijd werden getoond, in tegenstelling tot geanimeerde beelden, kwam dat binnen bij de kijkers. Bij de aftiteling bleef het stil en dat zijn de leden van de VGSR niet snel. Daarna hebben we naar aanleiding van de documentaire met elkaar gediscussieerd over oorlog, een onderwerp dat soms ver van ons af lijkt te staan, maar nu door de documentaire toch even iets dichterbij kwam. Ik kan u Walz with Bashir aanraden!

Het was een prachtige avond, waar we als jaargroep trots op zijn!

Namens jaargroep ‘14,

Els van Harten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *