BBC activiteit

De eerste BBC activiteit van het jaar behoort alweer tot het verleden. Het was een avond van strijd tussen de verschillende bijbelclubs. Het eerste onderdeel bestond uit het omschrijven van een Bijbels personage (die je kon grabbelen uit een pan, 1 punt per goed antwoord), zonder daarbij gebruik te maken van woorden die je normaliter met een hoofdletter schrijft. De eerste keren ging dit nog lastig, maar men leerde snel.

De tweede ronde bestond opnieuw uit het beschrijven van een Bijbels woord maar nu door maar één woord te gebruiken. Dit onderdeel werd afgerond met een uitsmijter van amica Van Harten, namelijk met het woord “mus”. Weet u al welk bijbels personage hiermee bedoelt wordt? Ondergetekende ondertussen in ieder geval wel.

Na deze ronde was het tijd voor de Bijbelquiz, met vragen als “wanneer vertrokken de Israëlieten uit Egypte” en “wie was de kortst zittende regeerder in de Bijbel?” Kortom een geslaagde avond waarbij de maandag 1 BBC grandioos heeft gewonnen.

Namens de Bijbelclubcommissie,

Hille Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *