Dispuutsavond: Hydros

Wat is tijd precies? Staat het al vast wat er in de toekomst gebeurt? Bestaat er eigenlijk wel een toekomst en een verleden, of alleen een nu? Afgelopen donderdag mochten we hier met Hydros over filosoferen. Nadat we samen hadden gegeten, barstte de discussie behoorlijk los. Aan de hand van een college over ‘spacetime’ bekeken we verschillende visies op tijd. Zo kwamen we door het determinisme op de vraag of toekomstige feiten op dit moment al waar zijn. Dus stel dat je alle natuurwetten kent en je weet zeker dat een bal op de grond valt. Is het al een feit dat de bal op de grond valt als je de bal net hebt losgelaten en het ergens in de lucht zweeft? Gelukkig was er deze
avond behalve filosoferen ook tijd voor wijn en toastjes, en is er komend weekend weer een Hydrosdiner met nog meer gezelligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *