Seizoenen komen, seizoenen gaan..

Het nieuwe seizoen is al een tijdje onderweg en alles op de VGSR draait alweer op volle toeren. Zo zal er binnenkort afgetrapt worden met de amicale agenda met het nu al legendarische feest in Café de Beurs in Rotterdam – zorg dat u er bij bent!

We moeten echter niet vergeten terug te kijken. We hebben afgelopen jaar natuurlijk een bijzonder mooi lustrumjaar gehad, wat voornamelijk geconcentreerd lag rond de lustrumweek voorafgaand aan de Dies Natalis. Maar het LXe levensjaar van de VGSR ging niet zomaar voorbij. Heel het jaar door is er naar die week toegeleefd en uiteindelijk uitbundig gevierd. We hebben kunnen genieten van extra activiteiten, extra gelegenheden om stil te staan bij dit geweldige feit, het te vieren en met elkaar te delen. Zo goed als mogelijk is het thema Leef! volledig doorleefd.
Echter na alle feestelijkheden wacht ons nog steeds een officiële lustrumactiviteit van alle centjes die we nog te besteden hebben. We zijn benieuwd!
Lees en geniet verder rustig na op de lustrumsite en bekijk daar de foto’s van de vele dingen die ondernomen zijn.

In de aanloop naar dit seizoen was er echter minder reden voor feest. Vanwege verschillende redenen bevond het bestuur zich in de lastige positie geen geschikte opvolgers te kunnen vinden. Toegenomen studiedruk, financiële gevolgen door de overheid opgelegd bij studievertraging en negatieve beelden bij het besturen waren aan de orde van de dag. Echter uit de chaos van dit proces rees een nieuw en bewust bestuur op: bestuur Van Houwelingen. Onder het motto lekker flexibel/eind goed al goed staat dit bestuur voor een solide jaar en gaat ze de uitdaging aan een waardig opvolger van het afgelopen jaar te verzorgen.

En toen brak het nieuwe seizoen aan. Traditioneel natuurlijk afgetrapt met het novitiaat. 18 novieten stonden aan het begin van een week die, hoe dan ook, hun leven totaal zou veranderen. Voor twee van hen, viel het dusdanig tegen, dat zij besloten te stoppen. Maar na een lange, zware, vermoeiende week stonden daar uiteindelijk toch 16 trotse nieuwe leden der VGSR!

Betreurenswaardig is nog wel te noemen dat er tijdens het novitiaat pogingen zijn ondernemen om lekker amicaal te gaan doen en op actie te gaan. Dit mocht echter, na op verschillende plekken en met verschillende teams geprobeerd te hebben, niet baten. Dat móet volgend jaar beter!

De VGSR-agenda zit weer tjokvol met studentikoze, verdiepende en sportieve activiteiten. Zo hebben we afgelopen week het Bijbelseizoen geopend, hebben alle disputen hun eerste avond gehad en hebben we weer heerlijk de kilo’s eraan gegeten met het spareribsvreten. Wat er verder nog staat te gebeuren kunt u in de agenda vinden of vraag gerust het bestuur naar haar plannen.

Kortom, we hopen op een prachtig jaar waarin we als studentenvereniging mogen groeien in allerlei opzichten, maar vooral dat we mogen groeien richting elkaar. Het belangrijkste is toch dat we samen studenten zijn in Rotterdam, christelijke studenten. We hopen en mogen bidden dat God ons zegent dit jaar in alles wat we hopen te ondernemen en we mogen weten dat Hij altijd bij ons zal zijn.