En weer wonnen we

In het kader van de amicale banden met onze zuster in Tilburg, was het donderdag 21 april 2011 dan zover. Drie fantastische zaalvoetbalteams (2 mannenteams en 1 vrouwenteam) en een aantal nog meer fantastische supporters (amice Baan, amica Otter en amice Lems) waren afgereisd naar Brabant om de Vegetist in eigen huis een zware avond zaalvoetbal te bieden. (Voor het hele verhaal en enkele foto’s klikt u verder)

De openingswedstrijd was VGSR Team 1 tegen de Vegetist en de krachtsverhoudingen werden al snel duidelijk (4-0). Hierna mochten VGSR Team 1 en VGSR Team 2 het tegen elkaar opnemen. Na een snelle 2-0 voorsprong voor Team 1 wist Team 2 onder leiding van amice Roest de stand gelijk te trekken. Hierna waren er echter nog een paar minuten te spelen waarin het uiteindelijk 5-2 werd in het voordeel van VGSR Team 1. Hierna was het de beurt aan de vrouwen, die de wedstrijd wisten te winnen door een schitterend uitgespeeld doelpunt met als afmaakster amica Van Delden. In de daaropvolgende wedstrijd wist VGSR Team 2 met 1-0 te winnen van de Vegetist. Daarop speelden de moegestreden mannen van VGSR Team 2 tegen VGSR Team 1 en dit werd 0-3. Daarna mochten de vrouwen weer aantreden. Na een spannende wedstrijd waarin met name keepster amica Biewenga zich op positieve wijze onderscheidde met veel reddingen eindigde deze wedstrijd met de ‘brilstand’. VGSR Team 1 ging hierna nog spelen tegen de Vegetist en wist nipt te winnen met 3-2. Daarna wisten de vrouwen van de Vegetist met 1-0 te winnen van het VGSR vrouwenteam. Dit resulteerde dus in een verlenging, nu het na 3 wedstrijden 1-1 stond. In de verlenging werd niet gescoord. Dus het werd penalties. Na 5 penalties aan beide zijden was er éénmaal gescoord, waarvan die van amica Cok (in de kruising) zo goed was ingeschoten dat deze eigenlijk dubbel had moeten tellen. De zesde penalty werd door de VGSR gemist en door de Vegetist raak geschoten. Tenslotte speelden de Vegetist en VGSR Team 2 tegen elkaar waarin het eindigde in 1-1.

De VGSR kon na deze avond zaalvoetballen met opgeheven hoofd (en de spreekwoordelijke beker) naar huis. Voor het zoveelste jaar op rij hebben we ze laten zien wat voetbal is. De biertjes na afloop smaakten heerlijk.