VGSR weer op Batavierenrace

Dit weekend is de VGSR weer met een grote afvaardiging aanwezig in het oosten des lands. Ook bij de 38e Batavierenrace kunnen wij natuurlijk niet ontbreken.

Ooit was de finish van de Batavierenrace in ons eigen, vertrouwde Rotterdam, maar de mooie omgeving leidde de lopers te veel af. Daarom is er nu gekozen voor de saaie Achterhoek. Zaterdagnacht klinkt om 0:00 het eerste startschot op de Universiteit van Nijmegen en zo’n 18 uur later moet elk team gearriveerd zijn op de Universiteit van Twente, waar de laatste vrouwelijke en mannelijke loper onder luid gejuich binnenkomt!

Na enkele tientalle jaren wat aangemodderd te hebben pakte de VGSR het afgelopen jaar professioneel aan en werd de kamplocatie ‘De Roezeberg’ in Nutter bereid gevonden om onze topsporters een volledig verzorgd arrangement aan te bieden. Dit leidde met een goed bezette etappe-indeling tot de 57e plaats in het eindklassement, de beste prestatie sinds ledenheugenis. Met name de inspanningen van amice Slingerland, die 15 km door de brandende zon liep, en onze vedettes amice Kuijsten sr. en amica Bredemeijer op de laatste etappe maakten dit memorabele moment compleet. Op het grootste studentenfeest van Europa werd dit die avond gevierd en het uitbrakken in de Twentse zon op zondag maakte het tot een perfecte belevenis.

Dit jaar zullen we op dezelfde locatie zitten en een groot deel van de lopers van vorig jaar is weer gecontracteerd. Alles zag er behoorlijk rooskleurig uit en er werd zelfs hier en daar al wat getraind, totdat in de laatste week bleek dat de amici Slingerland, Buitenhuis en Otter allen geblesseerd raakten. Ons liefdevolle medelijden is op hen gericht en in gedachten zullen ze het hele weekend bij ons zijn! Toch geven we de moed niet op en zetten we door om er een mooi festijn van te maken. Misschien worden enkele etappes nu overgeslagen of dubbel gelopen door enkele fanatiekelingen. Volgt u de laatste verrichtingen via de VGSR-twitter!