Nieuwjaarsduik

De meeste mensen moeten er aan denken, maar wij konden er alleen maar van dromen. Een ijskoude duik in de Noordzee.
Traditiegetrouw was de VGSR weer aanwezig op de jaarlijkse nieuwjaarsduik in Scheveningen! Dit jaar werden maarliefst vier amici afgevaardigd!


We vertrokken ’s morgens om 10:30 gesteund door twee lieftallige amicae in een veel te kleine auto richting Scheveningen. Eenmaal aangekomen bleek dat er nog veel meer mensen zo gek waren mee te doen. Iedereen weer in een andere outfit, maar allemaal natuurlijk met de welbekende Unox-muts. Uiteraard waren wij geheel in stijl van de VGSR met das en bretels getooid. Toen we aankwamen leek het net een goed feest op koninginnedag. Iedereen heeft een oranje muts op en iedereen host gezellig mee op de muziek (om het warm te krijgen).

Toen het 11:45 was, werd het hoog tijd de kleding uit te doen en een mooie plaats vooraan te bemachtigen vlak voor de camera’s, want we wilden natuurlijk wel op het nieuws komen! Dat we hiervoor 10 minuten eerder al aan onze zwembroek moesten staan wachten hinderde niet. De adrenaline gierde door onze lichamen en we waren dan ook blij toen we eindelijk konden gaan aftellen. We renden zo hard mogelijk het water in en waar mogelijk nog harder het water weer uit. Op naar de dames die ons moesten vereeuwigen op de gevoelige plaat! Buiten de gevoelloze koude voeten viel de kou eigenlijk reuze mee!

Na ons heerlijke bakje lauwe erwtensoep togen we weer richting ons prachtige Delfshaven alwaar we bij de MacDonalds onze maag nog even gevuld hebben met een vette hap. Het is immers winter, dus hoeven we er geen rekening mee te houden hoe we in onze zwembroek/bikini uitzien op het strand. Want er gaat toch niemand met zulke temperaturen naar het strand?

Al met al heb ik er van genoten. De sfeer in Scheveningen is formidabel, de kou valt mee en het is gewoon super leuk en maf om te doen. Volgend jaar weer! Gaat u dan ook mee?