Psalmen zingen in de nacht

Het Paascongres 2009 zit er weer op. We hebben genoten en veel geleerd. Het leek een laf paco te worden, met het vaandel achter een open deur en een filmpje zonder clou. Gelukkig was daar de VGSR, met haar leden die tot tijden van rond half vijf ’s ochtends het niet konden laten Ketel 1-liederen te zingen en vier brakke uurtjes later nuchter genoeg waren om het Katerlied aan te heffen. Men heeft het dan ook geweten dat ze onze kamers hadden ingepikt.
Hier volgt een korte resum van het event van het jaar aan de hand van onze ab-actis:…

FQI geeft zeer weinig om haar verenigingsvaandel en is niet echt handig met powerpoint, maar de congresvoorzitter en de inzet van de leden vergoedde veel; prof. Van den Brink was een goede lector geweest voor onze vooravond; de tweede lezing leek af en toe veel op stand-up comedy; in het bijbelboek Psalmen staat veel over hoe medechristenen omgingen met het ‘kwaad’; het was prima weer voor een kampvuur en op de afterparty was weer te zien waarom de VGSR in de historie de allereerste vereniging was die ‘dansfeestjes’ organiseerde.

Daar is verder aan toe te voegen dat de congresvoorzitter een van de beste sinds tijden was, assertief en vindingrijk en bovendien kaal; hebben de liturgie-adepten uit Kampen laten horen dat er (a capella) muziek zit in de kerkelijke toekomst; de trinitarische benadering van de theodicee is minder moeilijk dan het woord doet vermoeden; de goesting (met een zachte g) voor patat frietes met kip was heel begrijpelijk; de protestantse mensen kunnen mooi samen zingen; wetenschap bleek maar weer eens te meer het jatten van werk met een voetnoot erbij te zijn; het kwade volgt vaak in de schaduw van het goede en andersom; het kampvuur gaat toch een keer in je koude kleren zitten, al die as; je moet niet veel van een lezing verwachten als je maar zes uurtjes of minder geslapen hebt; de zon geeft je altijd weer nieuwe energie; het geldt elk jaar weer dat je mazzel moet hebben met goede workshop(leider)s; die kwaad in islamitisch perspectief doet een mens goed, nieuwe inzichten worden altijd warm onthaald; onze verenigingsdominee zou nog eens terug de schoolbanken in moeten bij amice Balder; je moet bovendien niet vergeten de kast van je kamer te controleren voordat je naar huis gaat…; bovendien lijkt het erop dat het amicale weekend met Twente zal uitlopen op een Dijk van een piano-ontmoeting.

Kortom, het was weer goed toeven en goed genieten en weinig reden om je écht kwaad te maken. Nu eerst even uitbrakken… XD