Verjaardag der VGSR

Om de geboortedag der VGSR te vieren toog een groep leden zondagavond 14 december naar de plek de VGSR ooit werd opgericht om het heugelijke feit te vieren.

Om met de woorden van amice Koster, verenigingsdominee, de strekking van de avond samen te vatten: “Met navolgende Ketel1-stroom doop ik dit gedenkteken in de naam van ‘Victi’, ‘Gratia’, ‘Semper’ en tenslotte ‘Reformandi’.” (Niet geheel onbelangrijk te vermelden: zoals te doen gebruikelijk werd deze viereenheid gesymboliseerd door vier afzonderlijke teugjes Ketel1 die over het gedenkteken werden uitgegoten, i.t.t. de manier waarop sommige dominees plegen te dopen, namelijk door het vocht in één keer, hangende het uitspreken van de bekende woorden, te besprenkelen.)
Na deze meer dan geslaagde processie toog men naar de immer gastvrije oudste kast der VGSR, de Citadel, om de avond gezamelijk voort te zetten met wat spelletjes, een laffe film en dranck ende eeten.