Verslag spareribs vreten

Er werd gewacht, gegrild, gekloven en er werd overwonnen. Dinsdag 30 september was dan zover! Het was weer de hoogste tijd om de amicitia hoogtij te laten vieren, maar ook vooral om de disputen weer eens lekker de strijd met elkaar aan te laten binden. En omdat we een vereniging van heren zijn gebeurt dit niet met fysiek geweld, maar door met geweld enkele spareribjes naar binnen te werken.

Er werd gulzig gegeten door de verschillende disputen. De eerste portie ging er dan ook met alle gemak in. De tweede hele portie werd nog net naar binnen gewerkt zonder te kokhalzen en zo ging men door. Uiteindelijk kende de avond winnaars, maar ook zeer zeker slechte verliezers. Door een vals spelende amica van de kant van Docuspuut werd dit dispuut zonder pardon gediskwalificeerd!
Na het rappe opgeven van amice Baan was het al snel gedaan met Discute en ging de strijd nog tussen Hydros, Caliginosus en Icarus. Icarus bleef lang in het spoor van de afgevaardigden van Caliginosus, maar vormde uiteindelijk nét geen partij. Met een totaal van 16 porties spareribs (acht helen welteverstaan) won Caliginosus de avond. Hydros volgde op korte afstand dankzij de amici Van Noordenne en Folmert die ondanks hun tengere gestel veel spareribs op bleken te kunnen.